Rekonštrukcia južnej časti Námestia slobody sa začne na budúci týždeň

09.09.2008 Sabinov

Sabinov 9. septembra (TASR) – Po ukončení procesu verejného obstarávania dnes primátor Sabinova Peter Molčan podpísal zmluvu so spoločnosťou OVO-MONT, s. r. o. Sabinov, ktorá bude realizovať rekonštrukciu južnej časti ...
Sabinovská radnica získala na túto investíciu úverové zdroje vo výške 15 miliónov korún (497.908 eur).
Odovzdanie staveniska prebehne ešte do konca tohto týždňa a následne na to sa začne prvá etapa rekonštrukčných prác. V rámci projektu sa uskutoční hydroizolácia objektov námestia, výstavba chodníka, cyklistického pásu a verejného osvetlenia. Rovnako sa uskutoční aj modernizácia elektrických a kanalizačných rozvodov pod komunikáciami. \"Napriek tomu, že s prácami sa začne s takmer mesačným oneskorením, chceli by sme túto etapu rekonštrukcie ukončiť do konca tohto roka, aby možné dopravné obmedzenia na štátnej ceste I/68 trvali čo najkratšie, \" uviedol dnes pre TASR hovorca MsÚ v Sabinove Juraj Navrátil.
V priebehu nasledujúcich dvoch rokov bude Mesto Sabinov realizovať v investičnom náklade 106 miliónov korún (3,52 milióna eur) aj rekonštrukcie budov základných škôl na uliciach 17. novembra a Komenského. Na tieto projekty získala samospráva v rámci regionálneho operačného programu od Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR nenávratné finančné prostriedky vo výške viac ako 100 miliónov Sk (3,32 milióna eur). Projekty súvisia hlavne so znížením energetickej náročnosti budov, výmenou vykurovacieho systému, zateplením obvodových múrov a rekonštrukciou strešných krytín.
 

Vyberte región